Bevezető

Az ismertetett fúrógépekkel és mintavételi technológiákkal a megbízó igényeit kielégítő és az igényelt szakvélemény által megkövetelt mintavételezést, egyéb helyszíni vizsgálatokat végzünk. A talaj- és kőzetmechanikai, valamint környezetvédelmi célú laboratóriumi vizsgálatokat akkreditált laboratóriumokkal végeztetjük.

Tervezői jogosultságok, valamint a helyszíni vizsgálatok és laboratóriumi adatok birtokában vállaljuk területismertető, általános, részletes és kiegészítő talajmechanikai, geotechnikai szakvélemények készítését.

Igény esetén és megfelelő adatok birtokában a részletes geotechnikai szakvéleményekben mellékeljük a terhelések hatására bekövetkező azonnali süllyedésekre vonatkozó modellszámítások eredményeit is.

Valamennyi mérési eredményt, azok feldolgozásait szoftveresen végezzük, így akár a komplett szakvéleményt digitális adathordozón is szállítjuk megrendelőinknek.

A Geovil Kft. minden esetben a megbízó igényeit és az adott feladat komplexitását figyelembe vevő szolgáltatást nyújt a geotechnika, mérnökgeológia területén. Fúrógépeink mérnökgeológia és geotechnikai típusú mintavételezésre alkalmasak. Mintavételezési technologiánk minden esetben megfelel az ” EuroCode 7 MSZ EN 1997-2:2007 ” Geotechnikai tervezés- Geotechnikai vizsgálatok előírásainak.

Cégünk tervezői tevékenységei

Az 1990-ben történt alapítástól számítva cégünk rendszeresen készít talajvizsgálati jelentéseket, melyek darabszáma összességében már ezres nagyságrendbe tehető. Munkatársaink nagy tapasztalattal bírnak ezen dokumentációk elkészítésében.

Cégünk jelentős referenciákkal bír geotechnikai tervezési területen. Több száz kilométernyi autópályának, továbbá vasúti pálya alépítményeknek komplex geotechnikai tervezése áll mögöttünk. Az infrastrukturális műtárgyakon kívül árvízvédelmi gátak, műtárgyak geotechnikai tervezését tudhatjuk referenciáink között.

Munkatársaink folyamatos képzése, fejlesztése, lehetővé teszi, hogy cégünk jelentős projektek, geotechnikai problémák esetén is helyt állnak, mint a szakma szakértői. Szakértői feladataink közé tartozik pl: rézsűállékonyságok vizsgálata, továbbá számos mélyépítészeti projekt biztonságos kivitelezésének műszaki felügyelete.

Sikeres tervezői és szakértői tevékenységünket támogatja a munkatársaink által alkalmazott véges elemes modellezés, melyhez a Plaxis 2D és a GEO 5 geotechnikai tervezési szoftver áll a rendelkezésünkre.

Talajvizsgálati jelentés
Több mint 1000 darab.
Autópálya
Több száz kilóméternyi készült már el.
  • +36 20 314 9080
  • geovil@geovil.hu